Oranje O17 op weg naar 3e EK-finale op rij: Italië wordt in kwartfinale aan de kant gezet

Brian Vesseur • 22:52, 25-05-2022 / Laatste Update: 14:37, 08-01-2024

De Nederlandse voetballers onder 17 zijn heerlijk bezig op het EK. In de kwartfinale werd Italië woensdagavond met 2-1 verslagen. Halve finale! De vorige 2 edities van het EK onder 17 werd door Oranje gewonnen. In 2018 en 2019 was Nederland het beste, in 2020 en 2021 ging het toernooi niet door vanwege corona.

Gabriel Misehouy en Jason van Duiven zetten Nederland in de eerste helft al op een 2-0-voorsprong. In de 2e helft werd Italië sterker en werd het via Luca Lipani 2-1, na 64 minuten. De Italianen scoorden - gelukkig - niet meer: zege voor Nederland!

Halve finales

In de halve finale neemt Oranje het op tegen Denemarken of Servië en daarmee zit het aan de gunstige kant van de loting. Frankrijk is daar al zeker van de halve finale (nadat het Duitsland na penalty's versloeg) en zal het opnemen tegen Spanje of Portugal.