'Oranje-tietenman verzon het verhaal dat hij zijn opblaasborsten moest uitdoen'
i

ANP

'Oranje-tietenman verzon het verhaal dat hij zijn opblaasborsten moest uitdoen'

Marcel Roes • 15:06, 25-11-2022 / Laatste Update: 18:20, 07-01-2024

Harry Goudsblom, die naam zegt je weinig. Tietenman, die naam vast wel. Harry is een trouwe supporter van Oranje en als hij wedstrijden bezoekt van Nederland, dan doet hij dat met opblaasborsten onder zijn shirt.

Goudsblom behoort tot de groep Nederlanders die op kosten van Qatar naar het WK 2022 mogen. Bij Oranje tegen Senegal wilde hij zijn opgepompte borsten aan de wereld tonen. Maar volgens Goudsblom mocht dat niet van de WK-host.

Hij ging met zijn verhaal naar De Telegraaf. Hij zei tegen medewerker Pim Sedee: "Toen moest ik, begeleid door 20 agenten van het stadionterrein af. En onderweg moest ik ook nog mijn borsten afdoen."

Sadee zocht vervolgens uit of het wel klopt dat Goudsblom gedwongen werd om zijn nepboezem weg te doen. En hij concludeerde dat Goudsblom het verhaal had verzonnen.

Lulverhaal

Het is "een enorm lul-verhaal", zegt De Telegraaf-journalist Valentijn Driessen in Kick-off de voetbalpodcast .

"Vervolgens verschijnt het bij het Algemeen Dagblad, terwijl jij mensen hebt gesproken die samen met hem het stadion in zijn gegaan die zeggen dat het een enorm lul-verhaal is van deze man. Dus deze man is chronisch op jacht naar publiciteit."