Oranjeleeuwinnen knokken zich ijzersterk terug en gaan met winst op zak naar WK in zomer

Yvo van Dorst • 23:58, 11-04-2023 / Laatste Update: 22:11, 11-12-2023

De Oranjevrouwen hebben dinsdagavond een mooie overwinning weten te behalen tegen Polen. In de een na laatste oefenwedstrijd voor het WK in de zomer werd er door het team van Andries Jonker met 4-1 gewonnen op Het Kasteel in Rotterdam.

Captain Sherida Spitse steunde de OneLove-actie met het dragen van de speciale band in de wedstrijd tegen Polen. Onder het toeziend oog van KNVB-directeur topvoetbal Nigel de Jong en met de nieuwe uittenues gingen de vrouwen van start tegen Polen, maar helaas liepen de leeuwinnen in de 1e helft tegen een achterstand aan. Weronika Zawistowska maakte de openingstreffer voor de bezoekers.

Wederopstanding

De achterstand duurde voor de leeuwinnen niet heel lang, want 2 minuten voor rust was het Malgorzata Grec die een voorzet van Lieke Martens achter haar eigen goalie werkte. Daarna stonden Lineth Beerensteyn, Lieke Martens en Jill Roord paraat om ook de 2-1 , 3-1 en 4-1 te maken.

Programma

Met deze overwinning wacht de ploeg van Andries Jonker alleen nog een vriendschappelijk duel met onze Zuiderburen op 2 juli. Daarna zullen de dames vertrekken naar het WK in Australië en Nieuw-Zeeland dat eind juli zal beginnen. Vivianne Miedema zal hier vanwege een blessure niet bij zijn.