Orkun Kökçü doet boekje open over mentale problemen: 'Ik heb letterlijk 0 minuten geslapen'
i

Pro Shots

Orkun Kökçü doet boekje open over mentale problemen: 'Ik heb letterlijk 0 minuten geslapen'

Yvo van Dorst • 23:07, 14-05-2023 / Laatste Update: 01:40, 12-12-2023

Orkun Kökçü heeft na het kampioenschap met Feyenoord een boekje open gedaan over de problemen waar hij vorig jaar mee zat. Bij ESPN vertelde de Turkse middenvelder en captain dat hij mentaal erg in de put heeft gezeten.

,,We speelden vorig seizoen tegen Slavia Praag thuis, die 3-3 (op 7 april 2022, red.) en ik kreeg een shake van een externe partij in samenwerking met Feyenoord. Die mensen dachten dat ik meteen energie nodig had, maar het was juist om aan het einde van de dag nog energie te hebben. Die nacht voor de wedstrijd kon ik niet slapen, ik had letterlijk nul minuten geslapen", Luidt de uitleg van Kökçü.

Trauma

"Dat leverde een trauma in mijn hoofd op. Ik sliep soms maar een paar uur in de nacht. In de voorbereiding barstte ik in huilen uit tijdens het trainingskamp in Oostenrijk. Ik ben meteen vertrokken met toestemming van de trainer die mij begreep. Ik ben met een vertrouwenscoach gaan werken."

Band met Slot

Kökçü had daarbij ook veel steun aan coach Arne Slot. "De trainer begreep mij. Na afloop moest ik huilen omdat hij meer dan een trainer is. Hij heeft die situatie met mij geweldig aangevoeld. Het was een zware tijd, maar ik heb het afgesloten. En dit is een feestdag, het moet ook geen huilverhaal worden. Zeker niet, wij zijn landskampioen."