Orkun Kökçü geschorst tegen AZ na geel tegen Heerenveen: 'Was ik nog maar die luie voetballer'
i

Pro Shots

Orkun Kökçü geschorst tegen AZ na geel tegen Heerenveen: 'Was ik nog maar die luie voetballer'

Bart van der Wijst • 17:45, 12-02-2023 / Laatste Update: 21:48, 07-01-2024

Orkun Kökçü mist volgende week (zaterdag 18 februari) de topper tegen AZ. In de slotfase van het gewonnen duel bij Heerenveen (1-2) pakte de aanvoerder van Feyenoord geel. Dat was zijn 5e van het seizoen, waardoor hij automatisch geschorst is.

"Alweer voor de 2e keer. Vorig jaar Ajax-uit en nu AZ", verwees Kökçü naar afgelopen seizoen toen hij De Klassieker in Amsterdam vanwege een 5e gele kaart moest missen. "Was ik nog maar die luie voetballer van een paar jaar terug...", grapte hij. "Maar ik baal wel dat ik volgende week moet missen, al heb ik alle vertrouwen in mijn teamgenoten."

Moeizame zege

Feyenoord won met minimaal verschil in Heerenveen. Kökçü erkende dat het niet allemaal even soepel verliep deze zondag. "We waren vermoeider dan normaal, ook omdat je 120 minuten hebt gespeeld afgelopen woensdag. Het belangrijkste was 3 punten en die hebben we gepakt."

In het begin kwam Feyenoord goed weg toen Heerenveen scoorde en de VAR de goal terugdraaide. "We waren niet scherp en hadden geluk dat het buitenspel was. Vanaf die goal ging de knop om. Daarna was het aan de bal goed, veldspel goed en scoor je uiteindelijk 2 goals."