Orkun Kökçü ziet WK als groot voordeel voor Feyenoord: 'Hopen dat het ook uitbetaald'
i

Pro Shots

Orkun Kökçü ziet WK als groot voordeel voor Feyenoord: 'Hopen dat het ook uitbetaald'

Eimert Pruis • 11:30, 25-12-2022 / Laatste Update: 01:27, 12-12-2023

Orkun Kökçü denkt dat Feyenoord nog betere resultaten kan boeken in de 2e seizoenshelft. De aanvoerder van de koploper van de Eredivisie ziet het afgelopen WK ook als een groot voordeel voor Feyenoord. "Weinig spelers van ons waren actief op het WK. Dat is wel een voordeel voor ons. Hopen dat het ook uitbetaald met goede resultaten."

Kökçü heeft een goed gevoel overgehouden aan de 1e seizoenshelft. Niet alleen ging Feyenoord als koploper de winteronderbreking in, ook werd het groepswinnaar in de Europa League. "We willen doorgaan waar we zijn gebleven. Alles is nog heel vroeg. We zijn pas 14 wedstrijden in de Eredivisie onderweg. Maar als we ons op bepaalde vlakken verbeteren dan komt het wel goed", zegt de Turkse middenvelder bij de NOS.

Pittige 'zomerse voorbereiding'

Kökçü vond de lange winterstop "vermoeiend en pittig". "We draaien een voorbereiding die we normaal in de zomer draaien. Het is zwaar, maar we zijn blij met zo'n lange winterstop. Zo kunnen wij nog wat automatismen erin krijgen met bijna de hele selectie."

WK-spelers Feyenoord

Slechts 3 Feyenoorders waren actief op het WK voetbal in Qatar. Alireza Jahanbakhsh (Iran), Sebastian Szymanski (Polen) en Justin Bijlow (Nederland).