Oud-Ajacied is Spanje uitgezet na seksueel misbruik van eigen dochter
i

ProShots

Oud-Ajacied is Spanje uitgezet na seksueel misbruik van eigen dochter

Joris Kaper • 17:24, 21-11-2023 / Laatste Update: 08:44, 08-01-2024

Oud-Ajacied Tarik O. moet 2,5 jaar de cel in wegens het seksueel misbruiken van zijn eigen dochter. Dat meldt De Telegraaf. Die straf kreeg de oud-voetballer te horen van een Spaanse rechtbank in Marbella. Volgens het AD is de straf echter omgezet: O. is Spanje uitgezet en mag het land de komende 10 jaar niet meer in.

Volgens De Telegraaf is volgens Spaanse rechters bewezen dat Tarik O. in 2011 bij zijn 6-jarige dochtertje in bed kroop, waarna hij haar op intieme plekken betastte en heeft aangerand. Behalve de straf heeft de nu 49-jarige O. ook een contactverbod gekregen en mag hij in de toekomst niet meer in de omgeving van zijn dochter komen.

Onder toezicht

Na zijn in de eerste instantie toegewezen celstraf zou de oud-middenvelder eerst nog 4 jaar en 2 maanden onder toezicht van de Spaanse autoriteiten moeten staan, maar het is niet duidelijk of dat nu nog gebeurt, omdat O. het land inmiddels al is uitgezet. Het is onduidelijk waar hij nu is. Het is trouwens niet de 1e keer dat hij met justitie in aanraking komt. Eerder zat hij al eens een maand vast in Spanje op verdenking van oplichting.

Gouden generatie

O. was speler van het 'Gouden Ajax', dat in 1995 onder leiding van Louis van Gaal de Champions League won. Hij speelde overigens maar 17 competitiewedstrijden voor de Amsterdammers in 3 seizoenen. Later voetbalde hij nog voor Sevilla, in Japan en in Frankrijk. In 2004 sloot O. zijn carrière af bij ADO Den Haag.