Oud-assistent van Manchester United waarschuwt Cody Gakpo en Antony: 'Vraagtekens bij'
i

Getty Images

Oud-assistent van Manchester United waarschuwt Cody Gakpo en Antony: 'Vraagtekens bij'

Sjors Tanis • 17:32, 25-08-2022 / Laatste Update: 22:11, 11-12-2023

René Meulensteen was tussen 2007 en 2013 assistent van manager Sir Alex Ferguson bij Manchester United. De Nederlander won met The Red Devils 3 keer de Premier League én een keer de Champions League. Inmiddels ziet de situatie van ManUnited, waar Erik ten Hag trainer is, er nogal anders uit.

De seizoenstart onder Ten Hag was dramatisch, de overwinning op Liverpool afgelopen maandag was zeer welkom. Het Algemeen Dagblad sprak Meulensteen (58) over het huidige Manchester United.

Groot verschil tussen Nederland en Engeland

In de Engelse pers werd vol lof gesproken over de invloed van Ten Hag. Meulensteen weet hoe het is om te werken in de gekte van de tabloids. "Er is een bepaald gebrek aan realiteitszin. 2 keer verliezen en niemand kan er wat van, een keer winnen van Liverpool en het is hosanna", zegt Meulensteen.

"Voor Ten Hag was de overwinning op Liverpool een prima boost, maar 1 zwaluw maakt nog geen zomer. Het is ook niet makkelijk voor hem, bij Ajax zat hij in het walhalla. Met die club win je van de 10 wedstrijden er 8 op 70 procent. Dat is in de Premier League absoluut niet aan de orde. Ten Hag zal nog de nodige eye-openers gaan krijgen."

Moet Gakpo wel naar Manchester?

Daarnaast heeft Ten Hag nog steeds niet zijn ideale 11 spelers. "Het transferbeleid is een grote warboel. Ze zitten al zo lang achter Frenkie de Jong aan, dat ging niet door. Toen wilden ze Adrien Rabiot, dat lukte ook niet. Marko Arnautovic ook niet. Ze proberen Antony en Cody Gakpo nog te halen, maar daar heb ik ook mijn vraagtekens bij. Die jongens zijn fantastisch in de Eredivisie, maar dat is geen garantie dat ze hier continu het verschil kunnen maken."

"Als ik Gakpo was, zou ik bedanken voor de eer en zeggen: ik blijf bij PSV. Ik zou tegen hem zeggen: jongen, er komen nog wel meer clubs. Bij PSV had je de kans om Champions League spelen, daar ben je op dit moment bij Manchester United niet zo zeker van."