Oud-Feyenoorder Nuri Sahin wordt assistent-trainer van Borussia Dortmund
i

Getty Images

Oud-Feyenoorder Nuri Sahin wordt assistent-trainer van Borussia Dortmund

Brian Vesseur • 14:46, 29-12-2023 / Laatste Update: 14:16, 07-01-2024

Nuri Sahin wordt de nieuwe assistent-trainer van Borussia Dortmund. Daarmee zet de Turkse oud-middenvelder de volgende stap in zijn trainerscarrière. De pas 35-jarige Sahin was sinds oktober 2021 al de hoofdtrainer van Antalyaspor. Tot de zomer van 2022 was hij officieel zelfs ook nog speler van de Turkse club.

Dortmund is dé club van Sahin. Hij doorliep daar de jeugdopleiding en speelde er tot en met 2011, tot Real Madrid hem voor 10 miljoen euro overnam. In de zomer van 2013 keerde Sahin op huurbasis terug bij Borussia Dortmund, om een seizoen later definitief de overstap te maken. In totaal voetbalde Sahin, ook 52-voudig international van Turkije, 274 wedstrijden voor Borussia Dortmund.

Aan het begin van zijn carrière werd Sahin ook nog een seizoen verhuurd aan Feyenoord. Dat was in 2007/2008. In 34 wedstrijden voor de Rotterdamse club kwam hij tot 6 doelpunten en 5 assists.

Borussia Dortmund

Bij Borussia Dortmund wordt Sahin de rechterhand van Edin Terzic, die ook pas 41 jaar is. Sahin krijgt te maken met de Nederlandse aanvaller Donyell Malen. Spits Julian Rijkhoff loopt ook nog in de jeugdopleiding rond. Overigens is Emre Can nu de aanvoerder van Borussia Dortmund. Hij is, net als Sahin, Turks-Duits.

Sven Bender

Niet alleen Sahin, maar ook Sven Bender wordt assistent bij Dortmund. De 34-jarige middenvelder, die tot nu actief was als de assistent-trainer van Duitsland onder 17, is de tweelingbroer van Lars Bender. Hij is weer de assistent van Duitsland onder 19.