Oud-Feyenoorder zat nacht in de gevangenis: 'Zo'n cel maakt je nerveus'
i

Getty Images

Oud-Feyenoorder zat nacht in de gevangenis: 'Zo'n cel maakt je nerveus'

Brian Vesseur • 19:49, 10-12-2023 / Laatste Update: 01:54, 05-01-2024

Bobby Petta zal komende woensdag met extra interesse naar Celtic - Feyenoord in de Champions League kijken. De Nederlandse middenvelder - met Molukse roots - kwam namelijk voor beide clubs uit. Reden voor het AD om in aanloop naar de wedstrijd oude herinneringen met Petta op te halen.

Zo heeft de 49-jarige Petta heeft een nacht vastgezeten. Dat gebeurde in Newcastle, waar hij met wat teamgenoten van Celtic een kerstfeestje aan het vieren was. "Een fotograaf, die ons had gefotografeerd toen we uit Buffalo Joe’s waren gezet, nadat een van de jongens een meid in de kont had geknepen, zei dat ik zijn camera’s had vernield. En ja, die was inderdaad stuk gegaan, nadat sommigen achter hem aan waren gesprint en iets te wild het geheugenkaartje eruit hadden gehaald. Maar daar had ik niks mee te maken."

Matje en vies eten

De fotograaf wees bij de politie naar Petta en een paar van zijn teamgenoten. De politie gooide hem daarop in de cel. "Daar vroegen ze: wil je een advocaat? Nee, zei ik in al mijn naïviteit. Ik had toch niks gedaan. Dat had ik niet moeten zeggen. Voordat ik wist, moest ik al mijn kleren uitdoen en kreeg ik een soort van joggingpak. En sliep ik op een matje en gaven ze me het meest vieze eten dat je maar kan bedenken."

'Zo'n cel maakt je nerveus'

Lekker rond de feestdagen in het gevang... Gelukkig voor Petta duurde zijn avontuur tussen 4 muren niet zo lang. "De volgende avond om 20.00 uur stond ik weer buiten, ja. Omdat ze doorhadden dat wij er inderdaad niks mee te maken hadden. Daar was ik uiteraard blij mee. Je weet van jezelf dat je onschuldig bent, maar zo’n cel maakt je nerveus. Helemaal op de momenten dat ze jouw deur opendoen, maar je niet laten gaan."

Petta kwam tot 1 officiële wedstrijd voor Feyenoord. Dat was uit bij Roda JC in 1993. Petta deed die wedstrijd 64 minuten mee. Ook speelde hij 21 Eredivisie-wedstrijden voor RKC Waalwijk. Zijn periode bij Celtic was succesvoller: 69 wedstrijden.