Giovanni Franken ADO Den Haag Keuken Kampioen Divisie Play Offs
Giovanni Franken in actie als trainer van ADO Den Haag seizoen 22/23. © Pro Shots
i

Giovanni Franken in actie als trainer van ADO Den Haag seizoen 22/23.

Oud-interim-trainer Giovanni Franken per direct weg bij ADO Den Haag

17:31, 25-01-2024 / Laatste Update: 17:38, 25-01-2024

Giovanni Franken heeft ADO Den Haag per direct verlaten. De voormalig interim-trainer van de hoofdmacht was trainer van ADO onder 21 en had nog een contract tot het einde van het seizoen. Dat wordt dus niet uitgediend.

Franken was sinds 2019 werkzaam bij ADO, waar hij de onder 15, onder 18, de hoofdmacht en dus de O21 onder zijn hoede heeft gehad. De reden voor het vertrek wordt door ADO niet genoemd in het persbericht. Wel wordt er gesteld dat de keuze 'in goed overleg is gemaakt'. "Het was een voorrecht om in vijf jaar tijd mijn persoonlijke doelen dankzij ADO Den Haag behaald te zien worden. Daarvoor ben ik de club, de supporters en alles wat ADO Den Haag lief heeft eeuwig dankbaar."

Play-offs

Tijdens de play-offs van het seizoen 2022-2023 stond ADO onder Franken in de finale van de play-offs om promotie. In het knotsgekke duel met Excelsior kreeg Franken het aan de stok met het publiek en werd er een onderzoek naar zijn gedrag gestart. Het was sowieso een rare situatie, Franken had helemaal zijn pro-licentie nog niet. Franken werd onder meer bekend door één van zijn eerste interviews die hij gaf als trainer van ADO.