Oud-international Theo Lucius en Ferdi Vierklau aan de slag bij Oranje-jeugd
i

Pro Shots

Oud-international Theo Lucius en Ferdi Vierklau aan de slag bij Oranje-jeugd

Trevor Wagener • 16:40, 19-09-2022 / Laatste Update: 10:02, 07-01-2024

De KNVB heeft de oud-internationals Ferdi Vierklau en Theo Lucius binnen gehengeld! De oud-profs gaan als assistent-trainers aan de slag bij de nationale jeugdteams van Oranje.

De 49-jarige Vierklau, die in de jaren negentig 2 keer uitkwam voor het Nederlands elftal, wordt assistent bij Oranje Onder 19. De 45-jarige Lucius, die in 2005 3 interlands speelde onder de toenmalige bondscoach Marco van Basten, gaat assisteren bij Oranje Onder 17.

Ferdi en Theo naar Zeist

Lucius werkt in de jeugdopleiding van PSV als trainer van de Onder 18. Vierklau heeft bij FC Utrecht de Onder 17 onder zijn hoede. "De clubs en trainers werken dagelijks met hun spelers en leiden ze in 1e instantie op", zei Aloys Wijnker, manager voetbalbeleid bij de KNVB.

"Bij de nationale jeugdteams werken we korte, maar intensieve periodes met deze spelers samen. De expertise die er bij clubs is, kunnen wij dus goed gebruiken in de staf bij de jeugdteams. Door kennis en ervaring met elkaar te delen en nog meer samen op te trekken, kunnen we samen het hele Nederlands voetbal versterken en verder verbeteren."

Ingevulde vacatures

Vorige maand stelde de KNVB al Kiki Musampa aan als assistent van Erwin van de Looi bij Jong Oranje. De oud-Ajacied is hoofdtrainer van Jong FC Volendam.