🎥  | Oud-Real Madrid-speler Marcelo in shock na onbedoelde ‘horrortackle’ op tegenstander
i

EPA

🎥  | Oud-Real Madrid-speler Marcelo in shock na onbedoelde ‘horrortackle’ op tegenstander

Eimert Pruis • 10:17, 02-08-2023 / Laatste Update: 17:03, 11-12-2023

Bij een afgrijselijk incident tijdens de Copa Libertadores-wedstrijd tussen het Braziliaanse Fluminense en Argentinos Juniors heeft Marcelo, voormalig topspeler van Real Madrid, Luciano Sánchez een zeer zware blessure bezorgd na een onbedoelde horrortackle.

Jarenlang was Marcelo een sierlijke linkspoot bij Real Madrid, die opviel door zijn rushes op de linkerflank, zijn surplus aan techniek en zijn vlammende schoten. 'Bikkelhard' kwam in het vocabulaire van de Braziliaan nooit voor, venijnige overtredingen evenmin en doodschoppen al helemaal niet. Tot gisteravond. Onbedoeld, dat dan weer wel.

Onderbeen klapt dubbel

Na een kleine dribbel en wat fraaie hoogstandjes landt het standbeen van Marcelo in de 56e minuut op het onderbeen van Luciano Sánchez, dat dubbel klapt. Als de verdediger van Argentinos Juniors het uitschreeuwt van de pijn, dringt ook bij ploeggenoten, tegenstanders, publiek én Marcelo de ernst van de situatie door.

Rode kaart

In één klap is Estadio Diego Armando Maradona in Buenos Aires muisstil. Marcelo, die nauwelijks meekrijgt dat hij door scheidsrechter Piero Maza met rood is weggestuurd, loopt in shock over het veld.

'Zeer moeilijke momenten'

Nadat hij op het veld is gestabiliseerd door medisch personeel wordt Sánchez met een brancard van het veld gedragen. Marcelo is ver na het duel nog altijd in tranen. "Vandaag heb ik zeer moeilijke momenten beleefd op het veld. Ik heb per ongeluk een collega zwaar letsel toegebracht. Ik wens Luciano Sánchez alle sterkte van de wereld."