'Oud-speler van Liverpool en Paris Saint-Germain geschorst omdat hij trainer te lijf gaat met bezem'
i

Pro Shots

'Oud-speler van Liverpool en Paris Saint-Germain geschorst omdat hij trainer te lijf gaat met bezem'

Yvo van Dorst • 21:07, 26-10-2023 / Laatste Update: 04:07, 08-01-2024

Volgens Franse media zou verdediger Mamadou Sakho geschorst zijn door zijn club Montpellier. De verdediger, die in het verleden uitkwam voor Liverpool en Paris Saint-Germain, zou zijn trainer te lijf zijn gegaan met een bezem.

Sakho zou zijn coach Michel Der Zakarian na een training hebben aangevallen, onmdat de coach hem een 'jankerd' zou hebben genoemd. Dit incident vond dinsdag plaats, waarna er op woensdag een onderzoek gekomen zou zijn. Uit dat onderzoek is een schorsing gekomen voor de 29-voudig international van Frankrijk.

Het incident

Volgens L'Équipe werd Sakho woedend nadat zijn trainer hem jankerd noemde. De verdediger pakte zijn coach bij de keel en wilde hem met een bezem slaan. Of Sakho ooit nog terug zal keren is onwaarschijnlijk.

In de nacht van dinsdag op woensdag werd er bij de ingang van het trainingscentrum een groot bord geplaatst waarop Sakho en zijn familie werden beledigd, en hij werd gevraagd de club te verlaten. Wie het bord heeft geschilderd is niet bekend en het werd meteen verwijderd door de club.