Oud-speler van Twente en ADO doet Nederlands Sampdoria veel pijn

Eimert Pruis • 23:49, 16-01-2023 / Laatste Update: 10:17, 08-01-2024

Een oud-speler van FC Twente en ADO Den Haag heeft Sampdoria maandagavond erg veel pijn gedaan. Tyronne Ebuehi bezorgde zijn club Empoli de volle 3 punten door als enige te scoren: 1-0. Diep in blessuretijd werd nog een doelpunt afgekeurd.

De overwinning was verdiend. Empoli was stukken beter en dat is ook terug te zien in de stand van de Serie A. Empoli staat met 22 punten uit 18 duels 12e. Sampdoria is terug te vinden met 9 punten op de voorlaatste plaats.

Knappe kopbal

Bij een corner van Filippo Bandinelli in de 55e minuut torende Ebuehi boven alles en iedereen uit. Hij kopte knap raak en schreeuwde het uit. Ebuehi is geboren in Haarlem en speelde 4 jaar bij ADO, waarna hij naar Benfica trok. De Portugese club verhuurde hem nog een seizoen aan Twente en Venezia totdat Empoli hem voor dit seizoen vastlegde.

Nederlanders treuren

De Nederlanders bij Sampdoria Bram Nuytinck en Sam Lammers treurden. Vooral voor Lammers was het erg pijnljik, vorig jaar speelde de Atalanta-huurling nog bij Empoli. Hij zag hoe Omar Colley in de 97e minuut gelijk maakte en haalde opgelucht adem. Toen de VAR ingreep omdat het hands zag van Manolo Gabbiadini.