Oud-topspits Hernán Crespo gepresenteerd als nieuwe São Paulo-coach

Trevor Wagener • 23:00, 12-02-2021 / Laatste Update: 04:38, 08-01-2024

Oud-profvoetballer Hernán Crespo is de nieuwe trainer van São Paulo FC. De voormalige topspits uit Argentinië is inmiddels 45 jaar en heeft een contract van 2 seizoenen getekend bij de Braziliaanse topclub.

Crespo is bij São Paulo de opvolger van Fernando Diniz, die ontslagen is na een serie slechte resultaten. Onder zijn leiding zakte São Paulo de afgelopen weken van de 1e naar de 4e plaats van de Braziliaanse competitie.

Krabbel gezet

De 45-jarige Crespo leidde vorige maand de Argentijnse club Defensa y Justicia nog naar winst van de Copa Sudamericana, het Zuid-Amerikaanse variant van de Europa League. Na dat succes nam hij ontslag, maar toen was al duidelijk dat hij bij São Paulo zou gaan werken.

Crespo was sinds 2014 al trainer bij Parma (beloftenteam) en Modena in Italie en van Banfield in Argentinië. Als international van zijn land scoorde hij 35 keer in 64 interlands. In zijn clubloopbaan scoorde Crespo 272 keer in 608 duels voor River Plate, Parma, Lazio, Internazionale, Chelsea, AC Milan, Genoa en opnieuw Parma.