Oude club geeft Ajax hoop voor Mislintat-aankoop: 'Die gaat voor veel geld weg, geen zorgen'
i

Pro Shots

Oude club geeft Ajax hoop voor Mislintat-aankoop: 'Die gaat voor veel geld weg, geen zorgen'

Yvo van Dorst • 16:56, 22-11-2023 / Laatste Update: 10:02, 08-01-2024

Bij FC Metz hebben ze nog altijd een hele hoge pet op van Georges Mikautadze. De Ajax-aankoop kan in Amsterdam nog totaal niet overtuigen, maar de directeur van de Franse club, Pierre Dréossi, doet Ajax en de fans een belofte over de aanvaller.

De 23-jarige aanvaller maakte afgelopen zomer voor 16 miljoen euro de overstap naar Ajax, maar speelde daarvoor nog mee met Metz. "Tijdens de afgelopen transferperiode was het duidelijk dat hij zou vertrekken, maar toch speelde hij de eerste drie wedstrijden van dit seizoen van FC Metz nog mee", vertelt de directeur tegen Ajax Showtime. "Hij heeft een fantastische spirit en zijn mentaliteit is goed."

Transferbedrag

Veel fans vinden dat Ajax te veel heeft betaald voor Mikautadze, maar dat is volgens Dréossi niet waar. "Ik denk dat ze het verkeerd hebben. Ik ben er ook over verbaasd. Er waren veel clubs in de race voor Mikautadze. Clubs uit Italië en Engeland, maar ook clubs als Lyon en Rennes in Frankrijk. Geloof me: Ajax verkoopt hem over een paar jaar voor veel geld. Maak je geen zorgen."