Ouders van Gio hebben nog niets gehoord van Heracles-speler Rai Vloet: 'Heeft hij spijt?'
i

ProShots

Ouders van Gio hebben nog niets gehoord van Heracles-speler Rai Vloet: 'Heeft hij spijt?'

Marcel Roes • 11:04, 22-01-2022 / Laatste Update: 22:56, 11-12-2023

De ouders van Gio, het kind van 4 jaar dat omkwam bij het ongeluk waarbij Heracles-speler Rai Vloet betrokken was, hebben hun verhaal gedaan in De Telegraaf. Vrijdagavond laat werd bekend dat de voetballer van Heracles die nacht veel te hard reed en veel te veel dronk.

Ze hebben nog niets gehoord van Rai Vloet, terwijl de club uit Almelo deze week liet weten dat hun speler ‘persoonlijk contact heeft gezocht met de familie om persoonlijk medeleven te kunnen betuigen’. Vloet sprak wel zijn medeleven uit op een video, maar de ouders geven aan dat zij vinden dat hij vooral zelf het slachtoffer uithangt.

Respect

Dat Vloet geen wedstrijden meer speelt voor Heracles vinden de ouders een juiste beslissing, zo laten ze weten. "Uit respect naar Gio en ons, de nabestaanden, lijkt ons dat heel gewoon. Wacht tenminste het strafproces af."

Vloet maakt sinds afgelopen donderdag na alle commotie inmiddels geen onderdeel meer uit van de selectie, omdat de ‘rouwgevoelens van de familie van het slachtoffer voorop zouden staan’. Maar dat kwam als mosterd na de maaltijd. De vader zegt weinig van medeleven te hebben gemerkt, behalve een brief van de club net na het ongeluk.

Spijt

De ouders willen van Vloet horen dat het hem spijt. "Heeft hij gevoel, heeft hij spijt? Met een gevangenisstraf krijgen we Gio niet terug, maar welke straf hij ook krijgt: voor ons is het nooit genoeg."