Over en uit: Mainz verscheurt contract Anwar El Ghazi na conflict over pro-Palestijnse post
i

Getty Images

Over en uit: Mainz verscheurt contract Anwar El Ghazi na conflict over pro-Palestijnse post

Jeroen Rooseboom • 19:17, 03-11-2023 / Laatste Update: 03:18, 07-01-2024

De Duitse voetbalclub FSV Mainz 05 heeft Anwar El Ghazi ontslagen. De 28-jarige aanvaller uit Barendrecht tekende in september een contract bij de huidige hekkensluiter in de Bundesliga, maar na zijn berichten op Instagram is de samenwerking nu al stopgezet.

Een beslissing omtrent de toekomst van Anwar El Ghazi bij Mainz 05 leek vrijdagmiddag nog even op zich te wachten. Volgens Christian Heidel, bestuurslid technische zaken, was het een gecompliceerde zaak. "Een zaak die we nog nooit eerder meegemaakt hebben." Iets voor 18.00 uur liet Mainz echter weten dat El Ghazi is ontslagen.

Nieuwe kans

El Ghazi werd na een pro-Palestijnse post op Instagram op non-actief gezet door Mainz, maar de voormalig aanvaller van onder meer Ajax en PSV kreeg na intensieve gesprekken een nieuwe kans. Het uitgebrachte clubstatement stuitte echter op verzet van El Ghazi, die ditmaal op Instagram liet weten vooraf niet geraadpleegd te zijn door zijn werkgever.

"Het is een speciaal geval en we zullen een verklaring afleggen zodra er een beslissing is genomen", vertelde Heidel aan verslaggevers. "Dit is een zaak die de hele wereld interesseert en het heeft niets met voetbal en sport te maken. Dit is een politieke kwestie, tevens een juridische en arbeidsrechtelijke kwestie."

Ontslag

Het kwaad is nu dus geschied. El Ghazi is ontslagen en moet op zoek naar een nieuwe werkgever.

Reactie El Ghazi

El Ghazi kwam later op de avond zelf met een reactie op zijn social media. Hij plaatste een foto met de slogan: 'Sta voor het goede, ook al betekent het dat je alleen staat'. Ook liet hij weten dat zijn ontslag niets is in vergelijking met de verschrikkelijke gebeurtennissen in Gaza.