🎥 | Overtuigende winst van landskampioen AC Milan op Bologna

Joris Kaper • 00:41, 28-08-2022 / Laatste Update: 17:02, 08-01-2024

AC Milan heeft de wedstrijd tegen Bologna overtuigend gewonnen. In het San Siro won de thuisploeg met 2-0, maar gezien het overwicht hadden de Milanezen nog wel een goaltje verdiend.

Bij Bologna stonden international Jerdy Schouten en Dense Kasius in de basis, terwijl Mitchell Dijks ontbrak bij de uitploeg, die binnenkort met Joshua Zirkzee ook nog een 4e Nederlander mag begroeten.

Schouten was zaterdag een beetje de kop van jut bij de 1e tegengoal, want zijn balverlies op het middenveld luidde de 1-0 van Leão namens AC Milan in. De Nederlander kreeg echter een slechte bal aangespeeld en dus is hij niet helemaal schuldig aan het tegendoelpunt.

Check hier de 1-0 van Leão:

AC Milan was de bovenliggende partij en na bijna een uur spelen in San Siro scoorde Oliver Giroud dan ook de verdiende 2-0, nadat hij een passje subtiel verlengde. Daar bleef het ook bij, want Milan wist het veldoverwicht niet in nog meer goals uit te drukken.

Check de 2-0 van Giroud:

Spezia en Sassuolo delen de punten

Spezia, waar doelman Jeroen Zoet op de bank zat, kwam thuis niet langs Sassuolo. De ploegen bleven steken op 2-2. Sassuolo kwam dankzij een goal van Davide Frattesi op voorsprong, maar die duurde welgeteld 3 minuten. Simone Bastoni schoot namelijk al snel de 1-1 binnen, waarna M'Bala Nzola uit een strafschop voor de voorsprong van Spezia zorgde. Vlak na de rust kwam Sassuolo echter langszij, toen Andrea Pinamonti de 2-2 binnenschoot. Dat was tevens de eindstand.