Overvolle voetbalagenda irriteert Louis van Gaal: 'Maar ja, er luistert niemand naar mij'
i

ANP

Overvolle voetbalagenda irriteert Louis van Gaal: 'Maar ja, er luistert niemand naar mij'

Marcel Roes • 16:26, 28-03-2022 / Laatste Update: 05:05, 08-01-2024

Louis van Gaal vindt het jammer dat Duitsland niet op volle sterkte naar de Johan Cruijff Arena komt. De bondscoach had bewust voor Duitsland als tegenstander gekozen, maar door blessures zijn de Duitsers niet op volle kracht.

Ook Oranje zelf zal enkele aanpassingen moeten doen volgens Van Gaal, met het oog op overbelasting. "Deze spelers spelen zoveel wedstrijden achter elkaar. Ook door de coronacrisis. Dan raken de spelers sneller vermoeid. Ik heb vanochtend ook maar 25 minuten het systeem willen trainen."

Agenda

De voetbalagenda zit propvol. Van Gaal weet dat ook, maar kan er helaas niets aan doen.

"Overbelasting? Ja, helemaal eens, maar ik ben Louis van Gaal. Een heel klein poppetje dat zegt waar het om gaat, maar ja, er luistert niemand naar mij. En dat zouden ze eigenlijk wel moeten doen."

FIFA

Van Gaal kraakte vervolgens het beleid van de UEFA en de FIFA. "De speler staat nu op de laatste plaats. En de speler moet op de eerste plaats staan. Wij hebben de UEFA en die gaat nog even een Jut-en-Jul-competitie organiseren." Daarmee bedoelt hij de Conference League.

"Dan staan we op onze achterste poten dat er 4 Nederlandse clubs in de achtste finales staan. Ja, logisch. Bij de laatste fase is het niet meer Jut en Jul. Maar in de eerste fase is het wel Jut en Jul."