Overzicht WK-kwalificatie: Schotland wint kraker van Israël, Oekraïne en Zweden winnen ook

Eimert Pruis • 22:05, 09-10-2021 / Laatste Update: 06:46, 07-01-2024

Schotland heeft in een heerlijke wedstrijd op Hampden Park met 3-2 gewonnen van Israël. In de strijd om plek 2 van WK-kwalificatiegroep F deden de Schotten uitstekende zaken.

Het winnende doelpunt van Schotland viel in de 94e minuut. Scott McTominay zette Hampden Park in vuur en vlam.

Israël begon nog zo goed met een fraaie vrije trap van PSV'er Eran Zahavi. Het Schotse antwoord liet niet lang op zich wachten. John McGinn maakte gelijk. Nog sneller reageerde Israël door direct weer de leiding te pakken via Munas Dabbur.

Feyenoordkeeper blinkt uit

Vlak voor rust kreeg Lyndon Dykes een uitgelezen mogelijkheid om de stand weer in evenwicht te brengen. Vanaf 11 meter schoot hij echter recht op Feyenoord-doelman Ofir Marciano. In de 2e helft scoorde Dykes alsnog. Niet voordat Marciano zich nog een paar keer onderscheidde met knappe reddingen.

De wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel, ook niet zo heel slecht voor Schotland. Dat dan in ieder geval boven Israël bleef. McTominay van Manchester United dacht daar echter anders over.

In groep J staat Denemarken bovenaan zonder puntenverlies na 6 wedstrijden. Schotland staat 2e met 14 uit 7, 4 punten meer dan Israël.

De winnende van McTominay

Groep van Frankrijk

In Finland pakte Oekraïne 3 belangrijke punten op weg naar de 2e plek achter koploper Frankrijk. De Oekraïners versloegen de Finnen met 2-1. In groep D staan de Fransen nu 1e met 12 uit 6. Met 8 punten uit 6 volgt Oekraïne. Bosnië en Herzegovina won eerder op zaterdag met 2-0 bij Kazachstan en staat 3e met 6 uit 5.

Het Griekenland van bondscoach John van 't Schip maakte het een latertje tegen Georgië. De 2 doelpunten in de 0-2-zege vielen in de 90e en 95e minuut. In dezelfde groep B won Zweden met 3-0 van Kosovo. Spanje en Zweden staan bovenaan. Spanje met 13 uit 6 is de nummer 1, maar Zweden heeft een wedstrijd minder en slechts 1 punt minder. Griekenland doet ook nog mee met 9 uit 5.