Padt plaatst zich niet voor 3e voorronde Champions League, Vilhena wel verder
i

EPA

Padt plaatst zich niet voor 3e voorronde Champions League, Vilhena wel verder

Eimert Pruis • 09:21, 02-08-2023 / Laatste Update: 07:20, 08-01-2024

Doelman Sergio Padt is met de Bulgaarse club Ludogorets uitgeschakeld in de 2e voorronde van de Champions League. Ludogorets verloor met 2-1 bij Olimpija Ljubljana in de Sloveense hoofdstad. De 1e wedstrijd was in 1-1 geëindigd.

Padt speelde de hele wedstrijd voor zijn Bulgaarse werkgever en zag zijn ploeg nog op voorsprong komen door een treffer van Kiril Despodov. Timi Elsnik maakte vlak daarna gelijk en in de extra tijd de 2-1. Despodov miste nog een strafschop diep in blessuretijd.

Vilhena ziet zijn ploeg standhouden

Tonny Vilhena plaatste zich met Panathinaikos wel voor de 3e voorronde. De Grieken speelden 2-2 tegen SC Dnipro uit Oekraïne, maar hadden de 1e wedstrijd met 3-1 gewonnen. Vilhena begon aan de wedstrijd, maar werd na ruim een uur gewisseld. Andraz Sporar maakte beide treffers voor Panathinaikos.

Nederlander geeft assist

Aris Limassol uit Cyprus schakelde BATE Borisov uit Belarus uit. Het werd 5-3 voor de club uit Cyprus na een 6-2-zege een week eerder. De Nederlandse voetballer Jaden Montnor viel een kwartier voor tijd in bij Limassol en zorgde voor de assist bij de 5e treffer van zijn ploeg.