Patrik Wålemark laat zich steeds meer zien bij Feyenoord: 'Voel me sterk'
i

Pro Shots

Patrik Wålemark laat zich steeds meer zien bij Feyenoord: 'Voel me sterk'

Bart van der Wijst • 19:43, 28-12-2022 / Laatste Update: 21:44, 11-12-2023

Patrik Wålemark mag zich nu bijna een jaar Feyenoorder noemen. De Zweed werd de vorige winter voor 3,5 miljoen euro overgenomen van Häcken, maar werd nimmer onbetwist basisspeler. Wålemark was woensdag met 2 goals belangrijk in een oefenzege op FC Emmen (5-0).

Wålermark voetbalde in 2019 nog bij de amateurs van Qviding, het is dus ook niet heel gek dat de 21-jarige aanvaller wekelijks uitblinkt. "Wålemark heeft de tijd echt nodig gehad om zichzelf te ontwikkelen. Hij wordt steeds sterker en steeds fitter ook", zei trainer Arne Slot tegenover RTV Rijnmond.

Sterker

Wålemark vond dat hij zelf sterk speelde tegen FC Emmen. "Het is altijd mooi om 2 keer te scoren. Het waren 2 goede aanvallen en ik kon ze afronden. Het is belangrijk om dit soort wedstrijden te spelen. We verbeteren ons elke dag en elke wedstrijd weer. We vinden elkaar steeds makkelijker", aldus Wålemark.

Na een korte break vanwege het WK is Feyenoord inmiddels alweer een tijdje aan de gang. "We hebben veel getraind. Ik voel me sterk en heb het idee dat ik mezelf ontwikkel. Vooral conditioneel voel ik me veel beter. Over het algemeen word ik steeds sterker en dat zie ik terug in dit soort wedstrijden. Het gevoel in de groep is goed. We weten dat er nog een hoop wedstrijden op het programma staan."

Slot

Slot is tevreden, maar nog niet alles is volgens de oefenmeester perfect. "De lat ligt bij mij vrij hoog. Hij kan daar nog niet altijd aan voldoen, maar wel steeds vaker. Dat is goed om te zien en dat is mooi. Alireza viel vandaag ook weer zeer gedreven in, dus ze houden elkaar scherp."