Paulo Dybala onthult geheim van Mourinho: 'Hij is de enige Special One'
i

Getty Images

Paulo Dybala onthult geheim van Mourinho: 'Hij is de enige Special One'

Eimert Pruis • 16:31, 30-05-2023 / Laatste Update: 03:41, 08-01-2024

Paulo Dybala prijst zich gelukkig met José Mourinho als coach van AS Roma. "Iedereen kent hem, iedereen wil hem zien en hij is een heel speciale coach, die spelers en personeel gelijk behandelt. Dat is zijn geheim, iedereen voelt zich belangrijk", zegt de Argentijnse aanvaller van de Romeinse club in aanloop naar de finale van de Europa League. Roma treft woensdag in Boedapest 6- voudig bekerwinnaar Sevilla.

Mourinho kan zijn 6e Europese prijs binnenhalen. De extravagante Portugese coach won al de UEFA-cup én de Champions League met FC Porto, de Champions League met Internazionale, de Europa League met Manchester United en de Conference League met AS Roma.

Hate him or love him

"We hoeven niet te praten over zijn expertise, het is genoeg om naar zijn successen te kijken," aldus Dybala, die ook weet dat de 60-jarige Mourinho veelbesproken is. "Dat is voetbal, er is altijd ruimte voor discussie. 'Mou' heeft een karakter waar je van houdt of dat je haat", meent de 29-jarige Dybala, die eind vorig jaar met Argentinië wereldkampioen werd.

'Mijn motivatie groeit'

Mourinho zelf kent geen twijfel over zijn kwaliteiten. "Ervaring maakt je steeds beter. Ik ben een betere coach en een beter mens, maar met hetzelfde DNA", zegt de Portugees. "Het DNA geeft motivatie en geluk. Het verlangen naar grote momenten als deze finale is het gevoel dat ik wil overbrengen op mijn spelers. Als je de motivatie verliest, moet je stoppen. Mijn motivatie groeit nog elke dag."