PEC Zwolle moet nog even wachten op promotie door nederlaag bij FC Eindhoven
i

Pro Shots

PEC Zwolle moet nog even wachten op promotie door nederlaag bij FC Eindhoven

Noah Hoogenboezem • 23:58, 07-04-2023 / Laatste Update: 03:29, 12-12-2023

PEC Zwolle moet het promotiefeest nog minimaal een weekje uitstellen. De koploper in de Keuken Kampioen Divisie kon vrijdag met nog 6 speelrondes te gaan al promoveren, maar verloor met 4-2 bij FC Eindhoven.

Een overwinning in Eindhoven en een nederlaag van Almere City tegen Jong AZ was nodig voor een groot feest in Zwolle. De avond liep anders, want Almere won thuis met 2-1 en PEC ging zelf onderuit. Na een 2-2-ruststand maakte Charles-Andreas Brym de 3-2 voor Eindhoven en daarna besliste Naoufal Bannis, gehuurd van Feyenoord, de wedstrijd door er 4-2 van te maken.

Ook nummer 2 Heracles verliest

Nummer 2 Heracles Almelo profiteerde niet, want op bezoek bij De Graafschap werd in een spektakelstuk met liefst 5-3 verloren. PEC Zwolle heeft daardoor nog steeds een voorsprong van 5 punten op Heracles. Almere komt door de overwinning wel dichterbij en staat nog 13 punten achter PEC met 6 wedstrijden te gaan.

Volgende week nieuwe kans

PEC kan volgende week alsnog promoveren. Dan moet het zelf thuis winnen van Telstar en hopen dat nummer 3 Almere verliest bij het ADO Den Haag van Dick Advocaat.