PEC Zwolle-trainer Johnny Jansen waarschuwt de club: 'Ik ben er doodziek van'
i

ProShots

PEC Zwolle-trainer Johnny Jansen waarschuwt de club: 'Ik ben er doodziek van'

Marcel Roes • 21:35, 16-12-2023 / Laatste Update: 15:08, 05-01-2024

PEC Zwolle-trainer Johnny Jansen is 'doodziek' van de omstandigheden waarin hij moet werken bij de Eredivisieclub. In een interview met De Stentor vertelt de 48-jarige Fries wat er in zijn ogen allemaal mis is.

"Het moet hier over voetbal gaan, dat is het belangrijkste", zo begint hij, waarmee hij bedoelt dat het juist niet genoeg over voetbal gaat. Waarover dan wel? "Het eerste halfuur gaat het over: waar kunnen we trainen en wat gaan we doen. Hoe moeten we dit gaan doen en hoe doen we dat? Het lijkt gewoon nergens op."

Topveld

De velden op het complex zijn beroerd, legt hij uit. "We hebben getraind op een veld, maar de eerste 16 meter kunnen we niet gebruiken omdat het te zacht is. We kunnen geen patronenwerk doen. Onze grasmeester kan er ook niets aan doen, er moet gewoon een topveld komen, maar als dat niet gebeurt..."

Doodziek

PEC Zwolle staat 11e in de Eredivisie. Niet heel beroerd voor een promovendus. Daar is Jansen trots op: "Als je kijkt onder welke omstandigheden wij moeten trainen, net zoals de jeugdopleiding, het lijkt echt nergens op. Ik ben er echt doodziek van. Als ik thuis ben loop ik nog steeds te bellen: waar kunnen we trainen?"

Lees ook: Schaamte overheerst bij Heracles en PEC na verlies van amateurs: ‘Het is gewoon een schande’