PEC Zwolle zonder fans naar Go Ahead Eagles voor IJsselderby: 'Volstrekt onacceptabel'
Het uitvak in 2021 / © Pro Shots

PEC Zwolle zonder fans naar Go Ahead Eagles voor IJsselderby: 'Volstrekt onacceptabel'

18:02, 29-01-2024 / Laatste Update: 18:05, 29-01-2024

Over een paar weken staat de IJsselderby tussen Go Ahead Eagles en PEC Zwolle op het programma. Een heerlijke burenruzie op De Adelaarshorst, maar zonder uitfans. PEC heeft samen met supportersgroepen besloten om niet te gaan, omdat Go Ahead maar vijftig procent van het uitvak wilde vullen. 'Het moge duidelijk zijn dat dit voor ons vanwege vele redenen volstrekt onacceptabel is', staat in een statement.

Normaal gesproken kunnen er vierhonderd man in het uitvak in De Adelaarhorst, maar voor de derby was besloten om de capaciteit te halveren. Tot ongenoegen van PEC Zwolle. Zij hebben dan ook besloten om helemaal niet af te reizen naar Deventer. 'Als club en supporters hebben we een eenduidig standpunt. Wij willen enkel met een vol uitvak van 400 supporters aanwezig zijn bij de IJsselderby', schrijft de club.

Go Ahead besloot om maar tweehonderd supporters te verwelkomen na de laatste derby in 2021. Bij die wedstrijd gooiden PEC-fans stoeltjes op het veld nadat ze bekogeld werden met vuurwerk door het thuispubliek. Eerder dit jaar waren er wel supporters uit Deventer aanwezig in Zwolle.