Pech voor Giovanni van Bronckhorst en Besiktas: NAC laat statement los over Jean-Paul van Gastel
i

Pro Shots

Pech voor Giovanni van Bronckhorst en Besiktas: NAC laat statement los over Jean-Paul van Gastel

Yvo van Dorst • 13:08, 06-01-2024 / Laatste Update: 09:17, 15-01-2024

Jean-Paul van Gastel gaat niet vertrekken als trainer van NAC Breda. Dat laat de club weten in een officieel statement. De coach was met Besiktas in gesprek om daar assistent te worden van Giovanni van Bronckhorst, maar NAC laat hem dus niet gaan.

NAC verbrak het contact met Besiktas en daarna haakte de club af, vertellen de Bredanaren. "Dat beoogden we precies. We willen dit seizoen zo lang mogelijk in de race om promotie naar de eredivisie blijven, daar werken we als club in alle geledingen hard voor. In dat streven willen we niet meer afgeleid worden door getouwtrek om onze trainer", vertelt de clubleiding.

Reactie Van Gastel

Van Gastel blijft zelf vierkant achter de keuze van de clubleiding van NAC staan. "De club is bij vertrek naar Spanje duidelijk geweest in haar standpunt en dan is het back to business. We beleven hier een strak en zinvol trainingskamp en werken bij NAC toe naar een ferme inhaalrace met hopelijk een mooi slot."

NAC Breda

NAC is zoals de club al aangaf vol in de race voor promotie naar de Eredivisie. De Bredanaren staan op dit moment 9e in de Keuken Kampioen Divisie, maar daar is het zo spannend dat de club slechts 8 punten achterstand heeft op de nummer 2 Roda JC.