Pech voor tiental knokkende Spartanen: FC Twente maakt in blessuretijd gelijk

PRO SHOTS / Mischa Keemink

Bart van der Wijst • 17:47, 17-12-2023 / Laatste Update: 21:01, 07-01-2024

Sparta en FC Twente hebben ieder een punt overgehouden aan de meeslepende, knotsgekke wedstrijd van zondag. Daar zal met name de thuisploeg van balen. Met 10 man verdedigde Sparta lange tijd een voorsprong, die in de blessuretijd aan flarden werd geschoten door Twente-invaller Naci Ünüvar: 2-2.

De wedstrijd kwam los na de rode kaart van Saïd Bakari. De Spartaan kreeg in eerste instantie geel van scheidsrechter Martin van den Kerkhof, maar de VAR kwam op de lijn: rood. Net na de rode kaart zette Sem Steijn de uitploeg op voorsprong.

Dubbele penalty

Na rust knokten de 10 Spartanen zich naar de voorsprong. Al hadden ze ook mazzel dat de 0-2 niet viel. Spits Tobias Lauritsen liet zien een penalty te kunnen nemen; hij maakte er 2, al was de 1e een cadeautje. Daardoor was de score 10 minuten na rust omgedraaid: 2-1.

Alles of niets

Het publiek op Het Kasteel mengde zich daardoor ook steeds meer. Er ontstond een echt voetbalgevecht. Twente wilde de gelijkmaker, Sparta loerde op de counter. En af en toe gevaarlijk ook. Zo was Lauritsen tweemaal dicht bij zijn hattrick, opnieuw scoren lukte hem niet. Ook Mitchell van Bergen (naast) en Steijn (paal) zochten een goal, maar vonden hem niet.

Dus leek Sparta stand te houden. Maar daar dacht Ünüvar anders over. De van Ajax gehuurde aanvaller schoot in de 92e minuut de gelijkmaker tegen de touwen. Een uitslag die voor Sparta én Twente zal voelen als een verlies. Ajax krijgt later op zondag tegen PEC Zwolle (aftrap 16.45 uur) de kans om in te lopen op FC Twente.