Penalty's brengen AZ op voorsprong tegen Feyenoord: veel discussie op social media

Sjors Tanis • 13:57, 27-02-2022 / Laatste Update: 05:48, 07-01-2024

AZ is tegen Feyenoord binnen een halfuur op een 2-0 voorsprong gekomen door 2 penalty's. De thuisploeg kreeg na 18 minuten een (discutabele) penalty na een overtreding van Jorrit Hendrix. Jesper Karlsson benutte het buitenkansje: 1-0.

In de 28e minuut ging Tyrell Malacia volgens scheidsrechter Dennis Higler in de fout. Karlsson ging weer achter de bal staan, koos de andere hoek, maar scoorde weer: 2-0.

Discussie

Op social media barstte snel na de penalty's discussies los. Veel mensen vonden de overtredingen van de Rotterdammers te licht voor een strafschop.