Pep Guardiola heeft spijt van 'belachelijke' opmerking over Steven Gerrard: 'Ik schaam me'
i

Pro Shots

Pep Guardiola heeft spijt van 'belachelijke' opmerking over Steven Gerrard: 'Ik schaam me'

Joris Kaper • 19:20, 14-02-2023 / Laatste Update: 04:48, 12-12-2023

Pep Guardiola heeft dinsdag sorry gezegd voor zijn opmerking over oud-Liverpool-aanvoerder Steven Gerrard. De Spaanse coach van Manchester City liet zich vorige week even gaan na vragen over de aanklacht tegen City wegens meer dan 100 overtredingen van de financiële regels van de Premier League.

Guardiola zei dat de beschuldigingen de eerdere successen van de club 'beschadigd' hebben en dat mensen nu misschien anders naar het verleden kijken. Hij vroeg zich zo af of de beroemde blunder van Gerrard tegen Chelsea, die City in 2014 mede de titel opleverde, ook zijn club kan worden aangerekend.

'Sorry'

En van die opmerking heeft Guardiola nu spijt. "Ik heb Steven mijn excuses aangeboden en doe dat nu opnieuw. Het was een onnodige en belachelijke opmerking. Steven weet gelukkig dat ik hem en zijn carrière bewonder en weet wat hij voor de club en zijn land heeft betekend. Ik schaam me."

Beroemde blunder

Liverpool leek in 2014 voor het eerst sinds 1990 weer eens op weg naar een landstitel, toen Gerrard in het duel met Chelsea in balbezit uitgleed en zo de 0-1 inleidde. De ploeg uit Londen won uiteindelijk met 0-2 op Anfield. Gerrard vertelde daarna dat het nog maanden duurde voor hij die fout enigszins verwerkt had.