Perr Schuurs weet het: daarin verschilt Duitsland met Frankrijk
i

ANP

Perr Schuurs weet het: daarin verschilt Duitsland met Frankrijk

Robert Hüsken • 18:08, 02-06-2021 / Laatste Update: 11:00, 05-01-2024

Perr Schuurs geeft Jong Oranje in de volgende kraker op het EK, vanavond tegen Duitsland in de halve finale, ‘een grote kans’ als de lijn van de stunt tegen Frankrijk wordt doorgetrokken. De verdediger sprak met onze collega's van het Algemeen Dagblad: ,,We krijgen nu meer een team tegenover ons.”

Waar Jong Oranje tegen Frankrijk vooral grote namen trof die geen hecht collectief bleken, slaagden de Duitsers er met relatief onbekende spelers in zich ten koste van Denemarken bij de laatste 4 te scharen. ,,Het zijn een beetje tegenpolen”, bevestigt Schuurs. ,,Van Frankrijk kenden we bijna elke speler. Die spelen allemaal bij grote clubs. Duitsland stelt er veel meer een team tegenover, dat in staat is 90 of 120 minuten gas te blijven geven. Zo kennen we de Duitsers zelf natuurlijk ook. Zij geven nooit op.”

Tactiek

Jong Oranje mag zich alleen niet laten verrassen door de vele tactieken die de Duitsers erop nahouden. Ook daarin verschillen de oosterburen van het meer voorspelbare Franse sterrenensemble, weet Schuurs. ,,Hoe ze nu gaan spelen, weten we nog niet exact. Dat gaan we morgen in de beginfase merken en daarop inspelen. Als we zo scherp zijn als tegen Frankrijk, maken we altijd kans. Dat weten we.”