Peru houdt Colombia en Luis Sinisterra uit Qatar en gaat play-off spelen om WK-ticket

Eimert Pruis • 09:42, 30-03-2022 / Laatste Update: 09:01, 12-12-2023

Bij de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatie zijn de laatste beslissingen gevallen. De top 4 en dus de directe plaatsingen waren al bekend, maar nu weten we ook wie naar de play-off gaat om een WK-ticket: Peru. Colombia, 4 jaar terug nog in de 8e finales, is er niet bij in Qatar. Feyenoorder Luis Sinisterra moet dus het WK missen.

Het verschil was 1 punt en dat bleef zo. Peru won namelijk eenvoudig van Paraguay (2-0) en zorgde al in de 1e helft voor het verschil. Bij Peru speelt oud-Feyenoorder Renato Tapia. James Rodriguez schoot Colombia bij Venezuela vanaf 11 meter naar de zege, maar het was niet genoeg voor een play-offplek. Sinisterra deed 64 minuten mee.

Peru gaat naar Qatar, maar nog niet voor eindfase WK

Peru gaat nu strijden met de winnaar van de 4e ronde van de Aziatische WK-kwalificatie. Dat wordt de Verenigde Arabische Emiraten of Australië. Die twee landen ontmoeten elkaar op 7 juni. De wedstrijd voor het WK-ticket is op 13 of 14 juni. Het is een unieke wedstrijd, want voor het eerst wordt een play-offwedstrijd gespeeld in het gastland van het WK (Qatar dus) over 1 duel. Alles of niets.

Tagliafico geeft voorsprong weg

Antony won met Brazilië van Bolivia met 4-0. De Ajax-aanvaller speelde 77 minuten mee bij de 'Seleçao', maar droeg niet bij aan 1 van de goals. Argentinië speelde tegen het eveneens al geplaatste Ecuador 1-1. Nicolás Tagliafico speelde de hele wedstrijd en maakte hands in de blessuretijd. Daardoor mocht Ecuador een pingel nemen. Enner Valencia had een rebound nodig, maar scoorde wel: 1-1.

vetgedrukt naar WK, * naar WK-play-off

- Brazilië-Argentinië werd gestaakt na 5 minuten omdat Argentijnse spelers de coronaregels hadden overtreden. Het is nog maar de vraag of die wedstrijd nog wordt ingehaald.