Peter Bosz dankt de VAR voor overwinning Lyon op 'onverslaanbaar' Porto
i

EPA

Peter Bosz dankt de VAR voor overwinning Lyon op 'onverslaanbaar' Porto

Eimert Pruis • 21:45, 09-03-2022 / Laatste Update: 08:53, 07-01-2024

Trainer Peter Bosz heeft met Olympique Lyon een goede uitgangspositie afgedwongen voor de return van de 8e finale van de Europa League tegen Porto. In Porto werd het 1-0 voor de bezoekers, met een beetje (veel) hulp van de videoscheidsrechter. Bosz kon een Europees succesje met Lyon wel gebruiken. In de Ligue 1 staat de club 9e.

Porto en Lyon waren erg aan elkaar gewaagd in Estádio do Dragão. Beide clubs kregen grote kansen. Bosz zag zijn ploeg de grootste missen. In de 2e helft viel toch het enige doelpunt van de wedstrijd. Lucas Paquetá schoot raak. De grensrechter stak alleen resoluut de vlag in de lucht: buitenspel! Ho eens dacht de VAR, dat klopt niet. Scheidsrechter José María Sánchez Martínez. hoorde het luid en duidelijk in zijn oortje.

VAR ziet het weer anders

En dus kwam Lyon aan de leiding. In het vervolg kreeg de ploeg nog meer kansen, maar Porto leek de uitgelezen mogelijkheid te krijgen van de arbiter. Hij wees na de penaltystip nadat doelpuntenmaker Paquetá de bal met de arm beroerde. Erg opzettelijk zag het er allemaal niet uit en weer was de VAR die Bosz en consorten een handje hielp. Scheidsrecher Sánchez ging nog maar eens kijken op het scherm en kwam ook tot de conclusie dat het geen hands was: doorvoetballen.

Scheidsrechter Sánchez werd 3 keer gecorrigeerd door de VAR

Bosz: 'Driemaal dank VAR'

Porto ging in de slotfase verwoed op zoek naar de gelijkmaker. De Portugezen zijn in de eigen competitie onverslaanbaar, geen enkele keer werd een partij verloren. Even leek het weer geen verliespartij te worden. Porto scoorde en juichte, maar weer was de VAR in topvorm. Met zijn haviksoog zag ie wat anderen niet zagen: buitenspel. Ook Nederland juichte bij het eindsignaal. Portugal is een concurrent in de strijd om de coëfficiënten.

Lyon wint wél van Porto

De ploeg van coach Bosz hield dus wél stand met hulp van de VAR en zit op rozen voor een plek in de kwartfinales van de Europa League. Volgende week donderdag is de return in Lyon.