Peter Bosz liet zich verrassen door Noa Lang: 'Dat hoeft niet, maar hij doet het wel'
i

Pro Shots

Peter Bosz liet zich verrassen door Noa Lang: 'Dat hoeft niet, maar hij doet het wel'

Noah Hoogenboezem • 16:38, 23-12-2023 / Laatste Update: 02:21, 05-01-2024

Peter Bosz begon afgelopen zomer als trainer bij PSV en tot nu toe is het een groot succes. Met zijn ploeg won hij alle wedstrijden in de Eredivisie en PSV is ook door naar de volgende ronde in de Champions League. Bosz noemde zijn spelers eerder al de beste groep waarmee hij ooit gewerkt heeft en dat komt mede dankzij aankoop Noa Lang. De coach geeft toe dat hij zich heeft vergist in de buitenspeler.

"Ik kende hem niet, maar had wel een beeld van hem", zei Bosz tegen het AD. Hij vroeg zich dan ook af of hij wel in de selectie zou passen, maar die twijfels zijn weg: "Dit gaat een leider worden. Als hij dat al niet is. Hij brengt sfeer en bekommert zich om de nieuwe jongens. Ik vroeg aan Malik Tillman of hij al gewend was en hij werd regelmatig uitgenodigd door Noa. Dat hoef je niet te doen, maar hij doet het wel."

Kritiek

Lang kan zijn ploeggenoten er soms ook hard van langs geven. Zo kreeg Jordan Teze het een keer zwaar te verduren: "Noa gaat na een wedstrijd naar hem toe en zegt: 'Waardeloze wedstrijd, je hebt alles breed en terug gespeeld.' In je gezicht zoiets zeggen, dat doet een leider."