👀 | Peter Bosz ziet op tribune hoe zijn Olympique Lyon in spektakelstuk van Angers wint

Eimert Pruis • 21:09, 03-04-2022 / Laatste Update: 21:17, 07-01-2024

Peter Bosz moet vaker op de tribune gaan plaatsnemen! Zijn ploeg Olympique Lyon heeft zondag zonder de Nederlandse coach op de bank gewonnen van Angers SCO. Het werd een Braziliaans spektakelstuk. Invaller Tete scoorde 2 minuten nadat hij het veld was ingekomen: 3-2.

De Braziliaanse assistent-trainer Cláudio Caçapa nam de zogezegde honneurs waar in Lyon. Bosz was door een rode kaart geschorst en keek de wedstrijd van grote hoogte. Zonder Bosz ging het goed, maar de nodige spektakel ontbrak ook zonder de Nederlandse kamikazecoach niet.

Kamikazewedstrijden

Bij Bosz is het altijd alles of niets, veel doelpunten en vaak ook verliespartijen met grote cijfers. Zo voetbalt ook zijn Franse ploeg. In de Ligue 1 gaat het tot nu toe dramatisch, in Europa loopt het een stuk beter. In de Europa League is de kwartfinales bereikt.

Eindelijk weer een zege

Moussa Dembélé bracht Lyon tot 2 keer toe op voorsprong. Angers beantwoordde die 1e treffer via Mathias Pereira Lage en de 2e via Sofiane Boufal. De Braziliaan Tetê werd in de 80e minuut matchwinner, nadat hij 2 minuten daarvoor in het veld was gekomen. Voor Lyon betekende het de 1e overwinning in de competitie in een maand tijd. Lyon staat nu 9e in de Ligue 1.