Peter Bosz over wissel matchwinner Ricardo Pepi: 'In het begin had ik er spijt van'
i

Getty Images

Peter Bosz over wissel matchwinner Ricardo Pepi: 'In het begin had ik er spijt van'

Bart van der Wijst • 22:44, 29-11-2023

Ricardo Pepi maakte woensdagavond misschien wel het belangrijkste PSV-doelpunt van de laatste jaren. De Amerikaanse spits kopte de 3-2 binnen tegen Sevilla en zorgde ervoor dat zijn club een belangrijke stap zette richting overwintering in de Champions League. Toch was trainer Peter Bosz in eerste instantie niet blij met de wissel.

"Eigenlijk had ik spijt van mijn laatste wissel (Pepi voor Jerdy Schouten, red.), want we kwamen daarna ineens niet meer aan voetballen toe. Maar, ja, daarna kopt hij hem fenomenaal binnen", concludeerde Bosz na afloop voor de camera van RTL.

Slechte wedstrijd

PSV had lange tijd niks te vertellen in Sevilla, een rode kaart van oud-Ajacied Lucas Ocampos zorgde echter voor geloof bij de Eindhovenaren. "De rode kaart was wel het breekpunt. Ik vond het niet vervelend", aldus Bosz. "Het was geen goede wedstrijd van onze kant", glimlachte de PSV-trainer. "We zijn direct na de 2-0 aanvallend gaan wisselen, want dit is totaal niet hoe ik mijn ploeg ken. Of je dan met 2-0 of 4-0 verliest maakt ook niet meer uit."

Bij winst van Arsenal tegen Lens op woensdag is PSV door in de Champions League. "Ik hoop dat Arsenal wint, natuurlijk", erkende de PSV-trainer. Nou, wij hebben goed nieuws: Arsenal staat halverwege met 5-0 voor.