🎥 | Peter Bosz strijdbaar: 'We hebben het nog steeds in eigen hand'

Joris Kaper • 09:24, 25-10-2023 / Laatste Update: 01:49, 05-01-2024

Peter Bosz houdt gemengde gevoelens over aan het duel met RC Lens (1-1). De trainer van PSV had dinsdag liever gewonnen van de Fransen, maar de Eindhovenaren hebben hun Europese lot nog steeds in eigen hand.

Bosz was een beetje teleurgesteld over het resultaat, maar was wel erg te spreken over het spel van zijn ploeg. "Ik vind dat wij hier het grootste deel van de wedstrijd gedomineerd en gecontroleerd hebben. Maar In de fase dat zij scoorden, zag je dat we teruggedrongen werden. Daarna hadden we het even lastig, maar voor de rest vind ik dat we hier in de uitwedstrijd, in deze ambiance, niet slecht gedaan hebben," aldus Bosz na afloop.

Tegengoal

Over de tegengoal kon Bosz nog weinig zeggen. "Bij een tegengoal gaat altijd wat mis. Ik heb hem nog niet goed teruggekeken, maar van wat ik zag maakte die jongen hem geweldig af. Maar ook daar zullen wij ook beter kunnen verdedigen ergens. Je zag na die goal dat zij gingen wisselen en opportunistischer gingen spelen. Daardoor werden we even wat teruggedrongen. Tegelijkertijd geven zij dan wat meer ruimte weg."

Lees ook: 🎥 | Daar is-ie dan! Check hier de goal van Johan Bakayoko voor PSV

Franse storm

"Ik vind dat wij in balbezit gevoetbald hebben en daarmee de angel uit hun spel hebben gehaald", analyseerde de PSV-coach. "Want je zag de periode vlak voor de goal en vlak na de goal, dat is het Lens zoals ik het ken. Als we dat 90 minuten over ons heen hadden gehad, dan hadden we hier niet met een punt gestaan. Dus ik vind dat wij het goed gedaan hebben door daar waar het mogelijk was, te voetballen."

Return

Als PSV nog kans wil maken op overwintering in de Champions League, moeten de Eindhovenaren de thuiswedstrijd tegen Lens in ieder geval winnen. "We hebben hier gezegd dat we een resultaat willen halen. Nou ja, een punt… Ik had er liever 3 gehad, maar gezien de andere uitslag (Arsenal won met 1-2 op bezoek bij Sevilla, red.) hebben we het nog steeds in eigen hand. De thuiswedstrijd moeten we zeker winnen."