Peter Bosz woest over actie van AZ-fans: 'Wat is dat voor onzin?'
i

PRO SHOTS / Toon Dompeling

Peter Bosz woest over actie van AZ-fans: 'Wat is dat voor onzin?'

Bart van der Wijst • 09:00, 17-12-2023 / Laatste Update: 11:29, 05-01-2024

PSV overrompelde AZ zondagavond (4-0) en won ook wedstrijd 16 op rij in de Eredivisie. Met 48 punten voor de winterstop zijn de Eindhovenaren met afstand de beste club in Nederland. Er was echter 1 ding wat de trainer niet zo zinde. Dat was het gedrag van het AZ-publiek.

Bosz zag zijn ploeg 4 keer scoren tegen AZ en blijft daarmee foutloos in de Eredivisie. De nummer 4 van de competitie was geen partij voor PSV. Reden voor sommige AZ-fans om met witte zakdoekjes te gaan zwaaien. Dat beviel Bosz niet.

Witte zakdoekjes

"Wat is dat voor onzin?", vroeg Bosz zich af. "Als je ziet wat hij hier heeft gepresteerd, dan verdient hij dit niet. Ze moeten elk jaar hun beste spelers verkopen en toch stonden ze vóór deze wedstrijd derde. Het is zo makkelijk om het allemaal op de trainer af te schuiven. Ik heb dit ook meegemaakt. Dit is niet leuk, voor hem niet en voor zijn familie zeker ook niet."

PSV overrompelde AZ

Of Bosz kon geloven hoe zijn ploeg in dat half uur voetbalde, vroeg iemand zich af op de persconferentie. "Ja, ik kon het wel geloven, want ik zie mijn spelers vaker voetballen. Maar ik moet zeggen dat ik het eerste half uur ook van een heel hoog niveau vond. Het beste dat ik dit seizoen heb gezien."

Vol druk

PSV zette AZ meteen vast. "Dat willen we altijd, en zeker omdat AZ donderdag nog Europees had gespeeld. Wij hebben dinsdag tegen Arsenal gespeeld en hadden dus twee dagen meer rust. Dat merk je in deze fase van het seizoen", aldus Bosz, die zag dat PSV niet in de problemen kwam. "Ik ben blij dat we de wedstrijd goed hebben uitgespeeld na rust."