Petrovic stapt bij debuut als Irak-bondscoach het veld op om penaltynemer aan te wijzen

Brian Vesseur • 18:22, 30-11-2021 / Laatste Update: 05:13, 12-12-2023

Zeljko Petrovic is de opvolger van Dick Advocaat als bondscoach van Irak en heeft zichzelf meteen laten zien. In de slotfase stapte hij het veld op om een penaltynemer aan te wijzen. Hij wees naar Hasan Abdulkareem en die schoot de 1-1 binnen tegen Oman, wat de eindstand bleek te zijn.

Petrovic ging eerst als assistent van Advocaat mee naar Irak, maar is na Advocaats vertrek dus de nieuwe bondscoach. Hij doet met Irak mee aan de Arab Cup in Qatar.

Penaltyshow

In zijn 1e duel zag het er voor Petrovic in de slotfase niet goed uit. Middenvelder Yaser Kasim werd met zijn 2e gele kaart van het veld gestuurd en in de 78ste minuut kwam Oman via een benutte strafschop van Salaah Al Yahyaei op voorsprong.

Op advies van de VAR kreeg Irak in de blessuretijd echter ook een strafschop toegewezen en kreeg Ayman Hussein de kans om Irak op gelijke hoogte te schieten. De invaller schoot mis, maar de penalty mocht opnieuw genomen worden omdat de doelman van zijn lijn kwam. Daarop stapte Petrovic het veld op en wees hij de nieuwe penaltynemer aan. Abdulkareem maakte het vertrouwen van Petrovic waar en zorgde voor de 1-1 einduitslag.