Aju! Phillip Cocu stapt op bij hekkensluiter Vitesse
i

Pro Shots

Aju! Phillip Cocu stapt op bij hekkensluiter Vitesse

Noah Hoogenboezem • 09:14, 12-11-2023 / Laatste Update: 13:36, 07-01-2024

Phillip Cocu is niet meer de trainer van Vitesse. Cocu stapte zaterdagavond op na de thuisnederlaag tegen Heerenveen, waardoor hekkensluiter Vitesse nog dieper in de degradatiestress is beland. Boze fans eisten zijn vertrek na de wedstrijd en kregen dus hun zin. In het stadion waren ook al spandoeken te zien met de tekst 'Aju Cocu' en 'Cocu Out'.

Vitesse staat na 12 speelrondes op de laatste plaats met maar 8 punten. De club won dit seizoen alleen van FC Volendam en de derby tegen NEC. Technisch directeur Benjamin Schmedes maakte na afloop van de wedstrijd tegen Heerenveen bekend dat Cocu 'in het belang van de club opstapt'.

Klap voor Van Ginkel

Aanvoerder Marco van Ginkel, die tegen Heerenveen een rode kaart kreeg, wist dat het zo niet langer door kon gaan: "Als je zo vaak verliest en je staat onderaan op de ranglijst, dan moet er misschien wat veranderen." Van Ginkel werkte eerder bij PSV al samen met Cocu en baalde dus wel van het nieuws: "Mijn band met de trainer is altijd goed geweest. Dus dit is wel een klap."

3e teleurstelling op rij

Cocu was sinds september 2022 trainer in Arnhem. Het is het volgende dieptepunt in zijn trainerscarrière. Hij werd met PSV 3 keer kampioen, maar avonturen bij Fenerbahçe, Derby County en nu dus Vitesse liepen uit op teleurstellingen. Vitesse moet nu in ieder geval op zoek naar een nieuwe trainer.

Boze Vitesse-supporters verzamelden zich na opnieuw een verliespartij: