Pierre van Hooijdonk mag blijven als analist bij ESPN: 'Maar geen wedstrijden van Ajax'
i

Pro Shots

Pierre van Hooijdonk mag blijven als analist bij ESPN: 'Maar geen wedstrijden van Ajax'

Yvo van Dorst • 14:49, 25-08-2023 / Laatste Update: 06:46, 12-12-2023

Pierre van Hooijdonk mag gewoon zijn werk uit blijven voeren voor de sportzender ESPN. Dat meldt De Telegraaf vrijdag. De sportzender laat hem alleen voorlopig geen wedstrijden van Ajax analyseren.

ESPN ziet de noodzaak niet om te stoppen met Van Hooijdonk. "Wel moeten we constateren dat de geloofwaardigheid van Pierre als het gaat over Ajax en Maurice Steijn hiermee te ver is aangetast", vertelt de zender over het incident met Van Hooijdonk bij Studio Voetbal. De analist beschuldigde de Ajax-trainer van 'betrokkenheid bij duistere deals.'

Hoe dit er precies uit gaat zien is nog niet bekend. Aangezien Van Hooijdonk bij ESPN vaak de analyses deed op de donderdagavond. De avond waarop Ajax dit seizoen waarschijnlijk Europa League gaat spelen.

Excuses

Van Hooijdonk bood later zijn excuses aan. Steijn stelde de analist een ultimatum, waarvoor de analist zijn woorden terug moest nemen. Die liet Van Hooijdonk eerst voorbij gaan, maar uiteindelijk kwam hij toch op zijn woorden terug. Bij de NOS is de analist in ieder geval voorlopig niet te zien.