🎥​ | Pijnlijk trainingskamp voor Arne Slot: Feyenoord-coach strompelt met brace het veld op
i

Pro Shots

🎥​ | Pijnlijk trainingskamp voor Arne Slot: Feyenoord-coach strompelt met brace het veld op

Noah Hoogenboezem • 14:58, 05-01-2024 / Laatste Update: 09:06, 15-01-2024

Feyenoord bereidt zich in het Spaanse Marbella voor op de tweede seizoenshelft. De nummer 2 van de Eredivisie zag wel al iemand geblesseerd raken tijdens het trainingskamp. Niemand minder dan trainer Arne Slot liep een spierblessure op tijdens een potje voetvolley. Slot was vrijdag weer van de partij op de training, maar het is duidelijk dat hij flink last heeft van zijn blessure.

Op beelden van ESPN is te zien dat Slot met een brace om zijn rechteronderbeen het veld op strompelt. RTV Rijnmond meldde donderdag al dat Slot bij een potje voetvolley een spierblessure in zijn kuit had opgelopen en dat lijkt dus inderdaad het geval.

Oefenwedstrijd

Feyenoord is sinds maandag in Spanje en probeert zich daar deze week zo goed mogelijk voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. De Rotterdammers sluiten het trainingskamp zaterdag af met een wedstrijd tegen FSV Mainz. Die wedstrijd begint om 12.30 uur. De twee ploegen spelen dan twee keer een uur tegen elkaar.

Afwezigen

Feyenoord mist op het trainingskamp trouwens Ayase Ueda, Ramiz Zerrouki, Alireze Jahanbakhsh en Yankuba Minteh vanwege interlandverplichtingen. Ueda (Japan) en Jahanbakhsh (Iran) doen mee aan de Azië Cup, terwijl Minteh (Gambia) en Zerrouki (Algerije) naar de Afrika Cup gaan.

Tweede seizoenshelft

Feyenoord moet na de winterstop nog volop aan de bak. De regerend landskampioen moet een achterstand van tien punten op koploper PSV zien goed te maken als het de titel nog wil prolongeren. Feyenoord hervat de Eredivisie op 14 januari met een thuiswedstrijd tegen NEC. In de Europa League speelt het tegen AS Roma. Feyenoord zit ook nog in de beker en speelt in de achtste finale thuis tegen de winnaar van het inhaalduel PSV - FC Twente.