Pijnlijke middag in Eindhoven: bezoekend Ajax scoort negen(!) keer
Tiny Hoekstra (midden) en Jonna van de Velde (links) maakten twee van de negen doelpunten van Ajax Vrouwen tegen FC Eindhoven in de beker. ©Pro Shots

17:43, 17-02-2024 / Laatste Update: 18:33, 17-02-2024

Ajax Vrouwen heeft zaterdag geen spaan heel gelaten van FC Eindhoven. In de achtste finales van de beker haalde de ploeg uit Amsterdam net de dubbele cijfers niet. Zo werd het in Eindhoven een bijzonder pijnlijke middag voor de thuisclub.

Twintig minuten hield FC Eindhoven, uitkomend in de topklasse, het doel schoon. Daarna was het vissen geblazen voor de keepster. Met rust stond het 'pas' 3-0, door doelpunten van Quinty Sabajo, Jonna van de Velde en Tiny Hoekstra.

Na rust vloog Ajax over de gastvrouwen heen. Sabajo scoorde haar tweede en de andere doelpunten kwamen op naam van Nadine Noordam (twee keer), Daliyah de Klonia, Romee Leuchter en Bente Jansen. Met al die doelpunten bij elkaar stond het in de 83ste minuut 9-0 en was het dus wachten op de tiende treffer van de middag. Die kwam helaas voor de liefhebbers van dubbele cijfers niet. Het bleef dus bij 9-0.

Kwartfinales

Ajax Vrouwen meldt zich door de dikke zege in de kwartfinale van de KNVB Beker. Daarmee volgt de ploeg Fortuna Sittard, FC Twente, Feyenoord, Jong Ajax en Excelsior. De resterende wedstrijden in de achtste finales zijn Heerenveen - PSV en Nuenen - FC Utrecht.