Pijnlijke statistieken voor Mason Mount: 6 finales op Wembley, 6 keer verlies
i

Pro Shots / SIPA USA

Pijnlijke statistieken voor Mason Mount: 6 finales op Wembley, 6 keer verlies

Joris Kaper • 00:07, 15-05-2022 / Laatste Update: 03:31, 12-12-2023

Voor veel voetballers is het een droom om in het Wembley Stadion in Londen te mogen voetballen. Chelsea-speler Mason Mount zal echter niet graag nog een keer in het legendarische stadion willen staan. De middenvelder speelde namelijk al 6 keer een finale op Wembley, maar verloor ze allemaal!

De 1e keer was als Chelsea-huurling bij Derby County in 2019, toen Mount met zijn ploeg de Championship play-off verloor van Aston Villa. In zowel 2020 als 2021 stond Mount als speler van Chelsea in de finale van de FA Cup, maar ook deze finales verloor hij allebei. En 2020 was sowieso een naar jaar voor de middenvelder, want ook de finale van het EK vond plaats op Wembley... En inderdaad, Mount verloor met Engeland van Italië na strafschoppen.

Gemiste strafschop in FA Cup-finale

Dit jaar kreeg Mount een herkansing, want hij stond opnieuw in 2 finales. De finale van de League Cup werd echter van Liverpool verloren na strafschoppen. De laatste verloren finale op Wembley was die van zaterdag, toen Liverpool opnieuw te sterk was voor Chelsea na strafschoppen. En om het nog eens erger te maken miste Mount ook nog eens de laatste strafschop voor zijn club...