Zo werken de play-offs in de Keuken Kampioen Divisie (KKD)
i

Pro Shots

Zo werken de play-offs in de Keuken Kampioen Divisie (KKD)

Brian Vesseur • 18:40, 19-05-2023 / Laatste Update: 02:56, 12-12-2023

Het is tijd voor de laatste speelronde in de Keuken Kampioen Divisie. Vrijdagavond 19 mei hopen de teams nog een plekje te winnen op de ranglijst. Maar hoe zit het met die play-offs in de KKD? Is het al bekend welke teams zich op mogen maken voor de play-offs om promotie naar de Eredivisie?

Play-offs KKD

Het snelle antwoord: ja! De 4 teams die een periodetitel pakken in de KKD, plaatsen zich voor de play-offs. Nu wil het zo dat PEC Zwolle en Heracles Almelo ook allebei een periode hebben gepakt - en zij zijn al rechtstreeks gepromoveerd naar de Eredivisie - waardoor hun play-offticket doorschuift naar 'de eerstvolgende op de ranglijst'.

LEES OOK: TV-gids: waar is dat feestje? Op deze zender kijk je naar de laatste speelronde van de Keuken Kampioen Divisie

Naast die 4 tickets voor periodetitelpakkers, zijn er ook nog 2 tickets voor de hoogstgeklasseerde op de ranglijst. Het toeval wil dat de 6 hoogst geplaatste teams in de KKD dit seizoen sowieso de play-offs in gaan. We kunnen het moeilijker maken dan het is, maar de nummers 3 t/m 8 gaan strijden om een ticket naar de Eredivisie. Jong AZ staat op plek 9, kan de nummer 8 niet meer inhalen en mág niet eens promoveren.

Huidige stand van zaken

Willem II en Almere City hebben allebei 67 punten en strijden in de laatste wedstrijd om plek 3 en 4. De strijd om plek 5, 6, 7 en 8 is heel spannend: MVV Maastricht en NAC Breda staan op 59 punten, VVV-Venlo en FC Eindhoven hebben er ieder 57.

LEES OOK: Spanning bij Heracles en PEC: dit zijn de scenario's voor het kampioenschap in de KKD

Waarom is die volgorde nu zo belangrijk? Omdat de nummer 3 tegen de nummer 8 speelt, de nummer 4 tegen de nummer 7 en de nummer 5 tegen de nummer 6. De winnaar van het duel tussen de nummer 5 en de nummer 6 neemt het straks op tegen de nummer 16 van de Eredivisie, momenteel FC Emmen.

Programma speelronde 38 voor play-offteams:

Roda JC - Willem II

Almere City - MVV

Telstar - NAC

Jong FC Utrecht - VVV

Jong PSV - FC Eindhoven