'Plots' Leagues Cup-succes zorgt voor uitstel van Lionel Messi's MLS-debuut

Trevor Wagener¬†‚Äʬ†13:45, 10-08-2023 / Laatste Update: 01:47, 12-12-2023

Het 1e optreden van Lionel Messi in de Amerikaanse MLS laat wat langer op zich wachten. Het was de bedoeling dat Messi op 20 augustus voor Inter Miami CF in de Major League Soccer zou debuteren tegen Charlotte FC. Omdat de club uit Florida sinds de komst van Messi echter behoorlijk succesvol is in het bekertoernooi om de Leagues Cup, moet het programma noodgedwongen worden aangepast.

Onder aanvoering van de Argentijnse aanvaller heeft Inter Miami de kwartfinales bereikt van het toernooi voor clubs uit de Amerikaanse en Mexicaanse competities. In 4 duels maakte Messi al 7 goals (!), waarvan zondag 2 in het spectaculaire duel met FC Dallas (4-4) dat via strafschoppen werd beslist.

Lees ook: keeper Nick Marsman is geen teamgenoot meer van Lionel Messi

Uitgesteld MLS-debuut Messi

Inter Miami neemt het vrijdag in de kwartfinale op tegen Charlotte FC. Omdat 1 van beide clubs op 19 augustus de finale of de wedstrijd om de 3e plaats speelt, wordt het onderlinge competitieduel verschoven.

Volgens de MLS gaat het beoogde competitiedebuut van Messi nu plaatsvinden op 26 augustus. Dan spelen de Miami Muchacho's tegen New York Red Bulls (check hier wat een ticket voor die pot kost).

Hervatting MLS

De MLS begon eind februari en ligt nu een paar weken stil vanwege de Leagues Cup. Inter Miami staat onderaan, maar hoopt met Messi en de ook gearriveerde Spanjaarden Sergio Busquets en Jordi Alba te kunnen stijgen op de ranglijst.

Zien ūüé•: Tranentrekkend! Dallas Cowboys-hoofdscout belt zoon op om te vertellen dat hij gedraft is