'Pogba-gate': Mathias ontkent dat hij kleine broer Paul afperst
i

ANP

'Pogba-gate': Mathias ontkent dat hij kleine broer Paul afperst

Joris Kaper • 18:48, 09-09-2022 / Laatste Update: 04:30, 12-12-2023

Oud-Spartaan Mathias Pogba ontkent dat hij zijn beroemde broer Paul afperst. Dat vertelt de voetballer in een verklaring via zijn advocaat Richard Arbib. Mathias Pogba zou samen met een paar jeugdvrienden zo'n 13 miljoen euro van zijn broer eisen, anders komt hij met een paar 'explosieve video's'.

"De hele wereld, evenals de fans van mijn broer en vooral van de Franse ploeg en Juventus, de teamgenoten van mijn broer en zijn sponsors, verdienen het om bepaalde dingen te weten", liet Mathias 2 weken geleden nog weten. Paul Pogba wordt naar verluidt door Mathias en zijn vrienden afgeperst sinds hij de financiële steun aan hen heeft stopgezet.

Vorige week zijn er 2 rechters aangesteld om de beschuldigingen van de 32-jarige voetballer te onderzoeken. Volgens de verklaring van Mathias Pogba wil hij de situatie met Paul 'verlichten' en heeft hij 'helemaal niets met de afpersingen te maken'. De Franse autoriteiten onderzoeken ondertussen de beschuldigingen aan het adres van de Juventus-middenvelder.

Hekserij

Mathias Pogba beschuldigt zijn broer van onder meer van hekserij. Zo zou hij Kylian Mbappé willen blesseren door hekserij toe te passen. Paul Pogba ontkent die beschuldigingen en ook Mbappé koos de kant van de speler met wie hij in 2018 de wereldtitel veroverde.