Polen boos op arrestaties spelers na AZ - Legia: 'Een absoluut schandaal'
i

Getty Images

Polen boos op arrestaties spelers na AZ - Legia: 'Een absoluut schandaal'

Bart van der Wijst • 20:13, 06-10-2023 / Laatste Update: 03:38, 07-01-2024

In Polen is woedend gereageerd op de arrestaties na AZ tegen Legia in de Conference League. Er werden 2 spelers van de Poolse ploeg meegenomen omdat, ze personeel van AZ zouden hebben mishandeld. De Polen zijn niet te spreken over het optreden van de Nederlandse politie.

Legia-eigenaar Dariusz Mioduski noemde het een "absoluut schandaal". Na het duel werden de Portugees Josué Pesqueira en de Serviër Radovan Pankov gearresteerd.

Onderzoek

Het Poolse OM start een onderzoek naar de Nederlandse politie. Volgens staatssecretaris Sebastian Kaleta zijn er aanwijzingen dat agenten ‘meerdere misdaden’ hebben gepleegd tegen spelers en de staf van Legia.

Ambassadeur moet zich melden

In Warschau moet de Nederlandse ambassadeur zich komen melden na de ongeregeldheden in Alkmaar. De Poolse premier, de staatssecretaris van Buitenlandse Zaken en een Europarlementariër willen een verklaring van de ambassadeur.

Minister Dilan Yeşilgöz van Justitie is het niet eens met de uitspraken van de Poolse premier. "Ik heb liever dat hij eerste even naar zijn eigen club kijkt", zei ze tegen het ANP. Ook wil Yeşilgöz weten wat er voor de wedstrijd gebeurde tussen Legia-supporters en de ME. Daarbij raakte een ME'er bewusteloos.